PROGRAM ZA BEBE

 

 

 Da li znate bolji način da počnete sa podučavanjem vašeg deteta, nego kroz zanimljivu, zabavnu igru?  Igre pomažu najmlađima da nauče i usavrše jezik, razviju socijalne i motoričke veštine. Inspirisani ponašanjem odraslih, koje pokušavaju da imitiraju, igrajući različite igre uloga, deca se pripremaju za život. 

Deci je  potrebno pozitivno rano iskustvo, kako bi razvijali svoje intelektualne, socijalne i emocionalne veštine i time stvorili osnovu za kasnije uspešno učenje i školovanje. Pored porodice, vaspitača i drugara ključni elementi za obezbeđivanje kvalitetnog dečjeg razvoja su upravo igra i igračke, te je stoga neophodno napraviti pravi odabir pri kupovini igračaka za decu.


Deca do 12 meseci

Za razvoj inteligencije kod deteta u prvim mesecima, bitni su roditelji, kao primarni edukatori kao i odabir kvalitenih, trajnih i edukativnih igračaka. Odabir boja koje će okruživati dete je od velikog značaja. Roditelji često greše pri opremanju soba za devojčice  roze ili crvenom bojom, a za dečake plavom ili zelenom, jer time u startu ograničavaju dete na jednoličnost boja. Sobu treba opremiti nameštajem i igračkama u što više različitih boja kako bi mu se na taj način stimulisala sva čula što dalje doprinosi boljem celokupnom razvoju deteta.

U skladu sa tim  roditelji treba da kupuju  kvalitetne i trajne igračke koje će svojim bojama stimulisati dečije opažanje, čula i razvoj inteligencije.

 

Igračke za uzrast do 12 meseci

U prvim mesecima, pre nego što počnu da hvataju predmete i da sede, bebama su najinteresantnije igračke koje mogu da gledaju ili slušaju. Vašu bebu će privlačiti raznobojne igračke sa zvučnim i svetlećim efektima iz Pertini Weina programa. 

                               

Deca od 12 do 24 meseca

Deca se u ovom periodu polako osamostaljuju, postaju nezavisniji  od roditelja, istražuju svet oko sebe i stiču prve utiske o njemu. Radoznala su, žele sve da probaju i sve im je zanimljivo, pa je samim tim neophodno da se jako vodi računa o kvalitetu i sigurnosti stvari koje ih okružuju.

Stručni tim PERTINI svaku igračku pažljivo pregleda i testira. Plastelin, tempere, flomasteri mogu u svom sastavu sadržati izvesnu dozu toksičnih materijala koji kod dece mogu izazvati alergiju. Deca često prilikom igre stavljaju plastelin u usta ili pokušavaju da piju boju od tempere, zamišljajući da je to sok. Da bi se takve situacije izbegle najbolje bi bilo da roditelji za ovaj vid igre biraju kvalitetne, bezbedne, atestirane proizvode kako bi sprečili eventualni nastanak alergije kod svoje dece.


Igračke za uzrast do 24 meseci

Kreativne, zabavne, edukativne igračke iz Pertini SES programa, inspirisaće vašu decu na brojna umetnička dela! SES plastelini, boje, flomasteri.. su postojanih boja i oblika, a pri tome su POTPUNO BEZBEDNI I NETOKSIČNI za korišćenje. Obezbedite deci kreativne setove koji će ih motivisati i dopustiti im da iskažu svoju maštovitost,  jer se na taj način podstiče razvoj mozga i inteligencije.    

                                                          


Deca do 36 meseci

Pored razvoja mašte i  kreativnosti, u ovom periodu deca počinju sa imitacijama i uključuju se u igre preuzimanja uloga. Poistovećivanjem sa figurama sa kojima se igra dete iskazuje svoja osećanja i time pomaže roditeljima da bolje uoče eventualne probleme ili teškoće sa kojima se suočava.

 S obzirom na socijalni i emocionalni značaj lutaka i figura koje dete doživljava kao primaran deo svog okruženja, bitno je voditi računa i o kvalitetu od kog su pomenute igračke napravljene. Boja ne sme da se skida, fizičke karakteristike ne smeju vremenom da se menjaju, jer to može da zbuni dete, da ga frustrira i vremenom dovede do toga da ono postane agresivno. Klasičan primer lošeg uticaja nekvalitetne igračke na dete jeste kada se figurici vremenom izbriše oko ili bio koji drugi deo lica, što u detetu stvara osećaj uznemirenosti. Boje na igračkama moraju biti trajne, raznovrsne  i postojane.


Igračke za uzrast do 36 meseci

Moderni, kreativni, tematski setovi inteligentnih igračaka u Pertini Playmobil brendu koji inspirišu najmlađe na različite scenarije i na razvoj mašte i kreativnosti! 


                                           

Sa Playmobil igračkama, deca mogu da istražuju nove koncepte, asimiliraju svoje iskustvo u igri i razvijaju maštu. Setovi za igru su zanimljivi, kreativni, usavršavaju koordinaciju oko-ruka, koordinaciju u prostoru i pomažu razvijanju socijalnih odnosa i shvatanju sveta oko nas. Pored toga igračke su vrhunskog kvaliteta i traju godinama bez mogućnosti da se skine boja. Igrajući se sa Playmobil setovima,deca razvijaju i emocionalne veštine, uče da uživaju, pokazuju svoja osećanja, razvijaju koncentraciju, kontrolu, kao i motoričke veštine poput poboljšanja fizičke kondicije i izoštrenja čula!

 

 Roditelji se u pri edukaciji dece trebaju konsultovati sa brojnim stručnjacima. Pertini se, pored svog dugogodišnjeg iskustva u radu sa decom i sa svojim timom psihologa i pedagoga, trudi da uvek u svom asortimanu ponudi ono što je najbolje za decu i spreman je da roditeljima pruži savete o tome koja je igračka namenjena kom uzrastu.