Online shop podrška: 011 406 58 70

Uslovi korišćenja

Posetom ili kupovinom na online prodavnici Pertini toys store prihvatate Uslove korišćenja koji su navedeni u daljem tekstu. Molimo Vas da ih pažljivo pročitate i upoznate se sa pravilima koja primenjujemo. Pertini toys zadržava pravo da bez prethodnog obaveštavanja vrši izmene i dopune ovih Uslova korišćenja.

Garancija kvaliteta

Pertini toys store garantuje za kvalitet svojih proizvoda. Svi proizvodi su originalne robne marke i odgovaraju specifikaciji navedenoj na sajtu. U slučaju odstupanja od navedene specifikacije ili defekta obavezujemo se da Vam proizvod zamenimo, a sve troškove snosi Pertini toys. Potrebno je da proizvod vratite u originalnom pakovanju sa računom. Garancija ne važi u slučaju defekta nastalog kao posledica neodgovarajuće upotrebe.

Oštećena roba

Da, postoji mogućnost zamene oštećene robe, a način i uslovi pod kojima se to može uraditi detaljno su opisani u delu reklamacije. Ukoliko Vam je pošiljka stigla oštećena, najbolje je da u roku od 24 sata kontaktirate kurirsku službu koja je isporučila paket, kako bi napravili zapisnik. Ukoliko je roba stigla neoštećena, ali je neispravna, kontaktirajte nas na 011/ 406 58 70 ili na e-mail reklamacije@pertinitoys.co.rs kako bismo Vam poslali zamenu.

Cene proizvoda

Sve cene proizvoda navedene na sajtu sa uračunatim PDV-om. Pertini toys ima pravo da otkaže narudžbenicu uz slanje e-mail obaveštenja potrošaču ukoliko je došlo do grube greške prilikom postavljanja cene na sajt ili ukoliko u tom trenutku proizvoda više nema na lageru.
POPUSTI SE NE MOGU SABIRATI SA VEĆ POSTOJEĆIM POPUSTIMA, ODNOSNO SA VAUČERIMA KOJI U SEBI VEĆ SADRŽE BONUS.
CENE NA AKCIJI PRIKAZANE NA ONLINE SHOP-u VAŽE ISKLJUČIVO NA ONLINE SHOP-U (ukoliko nije drugačije naglašeno).

Radno vreme

Online prodavnica Pertini toys radi od 00-24h, 7 dana u nedelji. U slučaju tehničkih problema ili tokom zahvata redovnog održavanja sajt može biti kraći vremenski period nedostupan o čemu ćete biti obavešteni.

Otkazivanje porudžbine

Ukoliko želite da otkažete porudžbinu, potrebno je da u roku od 30 minuta nakon poslate porudžbine, a u primljenom e-mailu koji ste dobili da ste uspešno poručili, kliknete na poništi ovde. Na ovaj način će se Vaša porudzbina poništiti. Ukoliko to ne uradite u naznačenom vremenu, moguće je izvršiti povraćaj robe, ali u tom slučaju Vi plaćate trošak poštarine.

Izjava o konverziji u slučaju druge valute

Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD). Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se srednji kurs Narodne Banke Srbije. Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu.

Odluka o Internet prodavnici

Na osnovu Člana 50 Stav 1 točka 10, a u vezi Člana 10 Ugovora o osnivanju društva sa ograničenom odgovornošću Pertini toys doo Beograd (Ov.I br . 203841/2012 Prvog osnovnog suda u Beogradu) i ukazane potrebe , Direktor PD , dana 10.11.2015-e godine donosi:

O D L U K U

1. U Kompaniji Pertini toys doo će počev od 18.11.2015-e godine otpočeti prodaja robe iz delatnosti 47-91 – trgrovina na malo posredstvom pošte ili preko Interneta, a koja je upisana u osnivačkom aktu Kompanije.

2. Prodaja robe će se obavljati iz prodavnice Pertini online store koja se nalazi u Krnjači , u ulici Mladena Josica br 13, Beograd, putem Interneta tako što će se roba dostavljati kupcu poštom ili preko kurirskih firmi (City expres) , a kupoprodajna cena će biti plaćena pouzećem (prilikom isporuke-preuzimanja) gotovinski ili platnom karticom,
3. Odluka stupa na snagu danom donošenja,

 

Izjava o zaštiti privatnosti korisnika

Kompanija Pertini toys obavezuje se da trajno zaštiti lične podatke kupca u skladu sa zakonom o zaštiti ličnih podataka.
Podaci kupca, dobijeni putem internet prodavnice „ONLINE STORE“ koristiće se isključivo za slanje informativnog materijala, specijalnih ponuda i pogodnosti, faktura i drugih potrebnih sredstava komunikacije.
Podaci kupca su zaštićeni i ne otkrivaju se trećim licima, niti se koriste u bilo koje druge svrhe od prethodno navedenih.

Kupac je ostavljanjem svoje mail adrese ili telefona dao saglasnost da dobija informacije o novim ponudama kompanije Pertini toys.
Kupac u svakom trenutku, izborom opcije koja se nalazi na mail-u ili u nalogu korisnika na sajtu, može povući svoju saglasnost, nakon čega više neće dobijati ponude.

U postupku kupovine i plaćanja kompanija Pertini toys obezbeđuje sigurnost i zaštitu od zloupotrebe ličnih podataka kupca. 
Kupac je odgovoran za pristup svom računaru i zaštitu svojih korisničkih informacija i lozinke. 
Takođe, kupac garantuje za tačnost i istinitost svih poslatih informacija.

 

Zaštita poverljivih podataka o transakciji

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacije se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije.

Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

 

Povraćaj sredstava

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, Pertini Toys je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.

 

Uslovi isporuke (dostave)

CENA ISPORUKE

Besplatna dostava je za sve porudžbine veće od 3.000,00 din. Za sve porudžbine čiji je račun manji od tog iznosa cena isporuke iznosi 350,00 din sa PDV-om.

Isporuka se plaća prilikom preuzimanja pošiljke, direktno kuriru ili se ukoliko plaćate karticom, sabira sa cenom proizvoda i sve unapred plaćate.

Isporuka se vrši isključivo na teritoriji Republike Srbije. 

Obaveštenje o ceni isporuke možete videti u korpi prilikom pregleda same korpe. Obaveštenje o ceni isporuke će Vam stići i na e-mail prilikom uspešno obavljenog procesa poručivanja, zajedno sa specifikacijom porudžbine.

PREUZIMANJE POŠILJKE

Kuriri pošiljke donose na adresu za isporuku u periodu od 8-16 h. Molimo Vas da u tom periodu obezbedite da na adresi bude osoba koja može preuzeti pošiljku. Prilikom preuzimanja pošiljke potrebno je da vizuelno pregledate paket da slučajno ne postoje neka vidna oštećenja. Ukoliko primetite da je transportna kutija značajno oštećena i posumnjate da je proizvod možda oštećen, odbijte prijem pošiljke i odmah nas obavestite.

Ukoliko je pošiljka naizgled bez oštećenja slobodno preuzmite pošiljku i potpišite kuriru adresnicu. Kurir pokušava svaku pošiljku da uruči u dva navrata. Uobičajena praksa je da ukoliko Vas kurir ne pronađe na adresi, da Vas pozove na telefon koji ste ostavili prilikom kreiranja narudžbenice i ugovori novi termin isporuke. Ukoliko Vas i tada ne pronađe na adresi, pošiljka će se vratiti nama. Po prijemu pošiljke, kontkatiraćemo Vas kako bi ustanovili razlog neuručenja i dogovoriti se o ponovnom slanju.

ROK ISPORUKE

Period tokom kojeg će Vas naš prodavac kontaktirati da potvrdi porudžbinu je najčešće do 2 radna dana. Za sve porudžbine poslate petkom i vikendom, prodavac će Vas kontaktirati počev od naredne nedelje.
Od tog trenutka rok isporuke je maksimalno 5 radnih dana. Kurirska služba je CITY EXPRESS

Obaveštenje o načinu prijema reklamacije

Poštovani kupci:

  1. Za prijavu reklamacije, potrebno je da se obratite elektronskim ili telefonskim putem zaposlenom u Internet prodavnici putem email adrese office@pertinitoys.com ili pozivom tel broja +381 11 2448384
  2. Reklamacija se može izjaviti radi ostvarivanja prava po osnovu nesaobraznosti, garancije, pogrešno obračunate cene i drugih nedostataka
  3. Prilikom izjavljivanja reklamacije potrebno je da priložite račun (kopija računa, slip ili drugi dokaz o kupovini robe kod Prodavca); ovlašćeno lice prodavca u Internet prodavnici izjašnjava se o podnetom zahtevu – reklamaciji i daje predlog i rok za rešavanje reklamacije. U nastavku se nalazi link za preuzimanje Reklamacionog lista: Reklamacioni list.pdf
  4. U roku od 8 (osam) dana dobićete pisanim ili elektronskim putem odgovor na reklamciju koji će sadržati Odluku o reklamaciji. Ukoliko je reklamacija prihvaćena, Odluka će sadržati predlog i rok za rešavanje reklamacije
  5. U slučaju prihvatanja reklamacije, rok za rešavanje reklamacije je 15 ( petnaest) dana od dana podnošenja, osim za tehničku robu kod koje je rok za rešavanje reklamcije 30 (trideset) dana od dana podnošenja

Prava Kupca:

Prema Zakonu o zaštiti potrošača (sl Gl. RS br 62/2014) i Pravilnika o zaštiti potrošača kompanije, Kupac ima pravo da bira da nesaobraznost robe Prodavac otkloni popravkom ili zamenom.

Ako otklanjanje nesaobraznosti nije moguće, Kupac ima pravo da zahteva odgovarajuće umanjenje cene ili da izjavi da raskida Ugovor ako:

  • nesaobraznost ne može da se otkloni opravkom ili zamenom, uopšte ili u primerenom roku;
  • ne može da ostvari pravo na opravku ili zamenu, odnosno ako Prodavac nije izvršio opravku ili zamenu u primerenom roku
  • opravka ili zamena ne može da se sprovede bez značajnijih nepogodnosti za Kupca zbog prirode robe i njene namene;
  • otklanjanje nesaobraznosti opravkom ili zamenom predstavlja nesrazmerno opterećenje za Prodavca.

Kupac ne može da raskine Ugovor ako je nesaobraznost robe neznatna.

Sve troškove koji su neophodni da bi se roba saobrazila Ugovoru, a naročito troškove rada, materijala, preuzimanja i isporuke, snosi Prodavac.

Kupac nema pravo na reklamaciju ako se utvrdi da su nedostatci nastali njegovom krivicom – fizičko – hemijska oštećenja pri upotrebi, nepridržavanje uputstva iz deklaracije u pogledu namenske upotrebe robe ili nepravilno održavanje i ako se ne sačuva fiskalni račun ili ostali dokazi o kupovini robe kod Prodavca.

Zahtev – reklamcija se prima za svu robu kupljenu u prodavnici Prodavca po redovnoj i sniženoj ceni ili na rasprodaji osim robe koja se prodaje sa oznakom “roba sa nedostatkom”.

Kupac može da izjavi rekamaciju usmeno na prodajnom mestu gde je roba kupljena, telefonom, pisanim putem ili elektronskim putem uz dostavu fisklalnog računa o kupljenoj robi ili drugog dokaza o kupovini ( kopija računa, slip ili sl)
Kupac podnosi Zahtav za reklamaciju u pisanoj formi na Obrascu koji se nalazi u maloprodajnom objektu gde je robu kupio ili na Internet stranici prodavca www.pertinitoys.com, sa robom koja je predmet reklamacije.

Prodavac je dužan da Kupcu izda pisanu potvrdu ili elektronskim putem potvrdi prijem reklamcije, odnosno saopšti broj pod kojim je zavedena njegova reklamacija u evidenciji prijavljenih reklamcija.

Prodavac je dužan da vodi evidenciju primljenih reklamcija i da je čuva najmanje 2 (dve) godine od dana podnošenja reklamacije Kupca.

Evidencija o primljenim reklamacijama vodi se u obliku ukoričene knjige ili u elektronskoj formi u maloprodajnom objektu i sadrži naročito podatke o podnosiocu i datumu prijema reklamcije, podatke o robi, kratak opis nesaobraznosti i Zahtevu iz reklamcije, datumu izdavanja potvrde o prijemu reklamacije, Odluci odgovoru Kupcu, datumu dostavljanja te Odluke, ugovorenom primerenom roku za rešavanje na koji se saglasio Kupac, načinu i datumu rešavanja reklamacije, kao i informacije o produženju roku za rešavanje reklamcije.

Prodavac je dužan da bez odlaganja, a najkasnije u roku od 8 (osam) dana od dana prijema reklamcije odgovori Kupcu pisanim putem ili elektronski.

Odgovor prodavca mora da sadrži Odluku da li prihvata reklamaciju sa izjašnjenjem o Zahtevu Kupca i konkretnim predlogom rokom za rešavanje reklamacije. Rok ne može da bude duži od 15 (petnaest) dana, odnosno 30 (trideset) dana za tehničku robu, od dana podnošenja reklamacije.

Prodavac je dužan da postupi u skladu sa Odlukom, predlogom i rokom za rešavanje reklamacije, ukoliko je dobio prethodnu suglasnost kupca.

Ukoliko Prodavac iz objektivnih razloga nije u mogućnosti da udovolji Zahtevu Kupca u roku koji je dogovoren, dužan je da o produženja roka za rešavanje rekamacije obavesti Kupca i navede rok u kome će je rešiti kao i da dobije njegovu suglasnost, što je u obavezi da evidentira u evidenciji primljenih reklamcija. Produženje roka za rešavanje reklamcije moguće je samo jednom.

Nemogućnost Kupca da dostavi Prodavcu ambalažu robe ne može biti uslov za rešavanje reklamacije niti razlog za odbijanje otklanjanja nesaobraznosti.